Begin vandaag nog ☺

Begin vandaag nog met opruimen

Hoe eerder je begint met opruimen, hoe sneller en langer je kunt genieten van het resultaat van je werk. Er zijn altijd redenen te bedenken om niet te beginnen, afleidingen genoeg. Maar rommelmagneten of andere rommelige plekken, hebben nu eenmaal een aanzuigende werking op nog meer spullen.

En wat heb je te verliezen? Waarschijnlijk niets. Momenteel ben je waarschijnlijk meer tijd kwijt aan jezelf ergeren. Dus wat houd jou tegen?

– Weet je niet waar je moet beginnen?
– Ben je teleurgesteld  geraakt, na meerdere opruimpogingen, zonder resultaat?
– Vind je het gewoonweg verschrikkelijk om op te ruimen?
– Ontbreekt het jou aan een opruimsysteem? Of een opbergsysteem?

Met opruimen is het vaak een kwestie van gewoon beginnen. Begin met het eerste voorwerp dat je tegenkomt, waarvan je weet waar het thuishoort. Hangen er jassen over de eethoekstoel, hang ze aan de kapstok. Liggen er dvd’s verspreid bij de dvd-speler, stop ze in het hoesje en berg ze op in de kast waar ze horen. Ligt de schaar nog op tafel omdat je hem hebt gebruikt, leg de schaar terug waar hij vandaan kwam. Maak het niet te groot, begin gewoon met de eerste logische stap.

Durf jij mij te laten weten wat jou weerhoudt om te beginnen? Stuur gerust een mailtje naar monique@actief-organizing.nl. Ik weet zeker dat ik jou kan motiveren om een vliegende start te maken.

Wil je meer opruimtips, bezoek mijn Facebook pagina of Instagram. Of vraag een gratis opruimadvies gesprek aan.

Delen: