Verdeel je woonkamer in zones…

Je woonkamer inrichten in zones…dit klinkt waarschijnlijk een beetje vreemd.

Maar bij velen is de woonkamer een ruimte voor het gezin en de plek waar bezoek wordt ontvangen. De woonkamer is de plek: Om te ontspannen, gasten te ontvangen, tv te kijken, te gamen, lezen, op het internet te surfen, knutselen, muziek te luisteren of te maken, te spelen… De uitdaging is dat elk gezinslid en elke bezoeker zich welkom voelt in deze ruimte. Daarom is het handig om een aantal zones te creëren om overzicht te creëren en rommel te voorkomen.

Hieronder wat voorbeelden:

1. Zit en praathoek, waar iedereen comfortabel kan zitten en met elkaar kan praten. Houd eventueel ook rekening met extra zitplaatsen voor gasten, bijvoorbeeld een poef met opbergruimte. Deze zone kan ook gebruikt worden om lekker alleen te relaxen. Probeer deze zone rommelvrij en prikkelarm te houden, zodat je er echt aandacht kan geven aan elkaar, je bezoek of jezelf.

2. Lees en knutselhoek, deze zone moet goed verlicht kunnen worden, zodat het prettig is om er te lezen en te freubelen. Het is ook handig om hier opslagruimte te creëren voor kranten, boeken en tijdschriften en de meest gebruikte knutselspullen. Ik begrijp dat het voor de fervente knutselaar niet te doen is om alle knutselspullen in de woonkamer te bewaren 🙂 Dus hier bewaar je alleen de spullen van het knutselproject waar je mee bezig bent.

3. Mediacenter, naast de tv en audioapparatuur ligt in deze zone vaak een combinatie van spullen waarmee je kunt gamen en op het internet kan surfen. Maar ook een hoop kabels, afstandsbedieningen en opladers. Gebruik in deze zone een leuk mandje om al deze spullen keurig bij elkaar te houden.

4. Speelhoek voor kinderen is ideaal om te voorkomen dat je hele woonkamer een speeltuin wordt. Geef je kinderen van jongs af een eigen afgebakende zone waar zij kunnen spelen, het liefst in je nabijheid. Een plek uit de loop en waar het speelgoed ook een tijdje mag en kan blijven liggen.

Maak je geen zorgen als blijkt dat je woonkamer te klein is voor de verschillende zones. Veel meubels en plekjes hebben gecombineerde functies. Vanaf je luie leesstoel kun je ook tv kijken of gezellig bij kletsen met je bezoek.

Heb jij naar aanleiding van deze opruimtips nog vragen? Of vraag jij je af, hoe jij in jouw woonkamer zones kan creëren om rommel te voorkomen, vraag dan een gratis opruimadvies gesprek aan.

Delen: