Hou het realistisch….

Hou het opruimen realistisch

Van je huis een prettig en comfortabel huis maken is meer dan genoeg in plaats van streven naar perfectie. Het belangrijkste is dat jij en je huisgenoten zich thuis voelen.

Eén van de valkuilen bij het opruimen is dat je de lat te hoog legt voor jezelf. Je hebt een ideaal beeld van hoe jouw huis er uit zou moeten zien en het risico bestaat dat je daar dan te veel in op gaat. Dit kan resulteren in te lang nadenken over alle details van hoe het zou moeten zijn, om vervolgens niet in actie komen. Of het resulteert in een schoonmaakactie waarbij je aan de slag gaat tot je erbij neer valt zonder het gewenste resultaat te bereiken. Heel frustrerend!

Hou het realistisch en maak het jezelf niet te moeilijk.

Als je aan de slag gaat, kies dan een plek waar je regelmatig bent, zodat je na je opruimactie direct kunt genieten van het resultaat. Rommelmagneten op de eethoektafel, boven op de koelkast of de sitetafel in de hal, zijn vaak ideale plekken om te beginnen met opruimen.

Tot slot wil ik nog één waardevolle tip met je delen. Breng per keer nooit meer dan één kubieke meter of twee vierkante meter op orde. Het voordeel van het opruimen van een beperkte ruimte is, is dat je focus op die ene plek kunt houden en je voorkomt dat je kris kras gaat opruimen en er uiteindelijk niets echt is opgeruimd.

Wil je meer opruimtips, bezoek mijn Facebook pagina of Instagram. Of vraag een gratis opruimadvies gesprek aan.

Delen: