Over mij

 


Mijn naam is Monique Holleman (1976) en als ik mijn moeder mag geloven, waren de woorden ‘ZELF DOEN’ één van de eerste woorden die ik vol overtuiging uitsprak als kleine dreumes.

Mijn verhaal.

Dat zelf doen loopt als een rode draad door mijn leven. Ik doe alles graag op mijn eigen manier en probeer altijd eerst zelf een oplossing te bedenken. Echter ik werd ziek en kreeg in 1999 de diagnose Endometriose, dit verklaarde mijn extreme vermoeidheid en andere ongemakken. Alles zelf doen werd steeds lastiger. Naast mijn werk had ik maar weinig energie over om mijn huis en alles daaromheen op orde te houden. Bijna onopgemerkt werd mijn huis rommeliger en rommeliger, tot het punt dat ik mij schuldig en onrustig begon te voelen over de rommel in mijn huis.


Zelf doen.

Ik besloot, dit moet anders en ik ga het zelf doen! Ik ging mij verdiepen in professional organizing om mijn huis weer op orde te krijgen. Geweldig vak, fantastische theorieën, maar voor mij met een lichaam dat niet iedere dag wilde meewerken, in de praktijk, niet bruikbaar.

Mijn verlangen.

In mijn zoektocht naar bruikbare oplossingen om rommel te bestrijden had ik vijf voorwaarden bedacht:

  • Ik wilde een eenvoudige strategie hebben waarmee ik iedere plank, kast of kamer moeiteloos kon opruimen
  • Ik had behoefte aan een logisch ingericht en ingedeeld huis, waarin al mijn spullen een vaste en vanzelfsprekende plek zouden krijgen.
  • De resultaten van mijn opruimacties moesten blijvend zijn, ik wilde voor eens en altijd afrekenen met rommel.
  • Ik wilde een omgeving creëren, waarin alle noodzakelijke taken effectief en gemakkelijk uitgevoerd of overgedragen konden worden.
  • Ik wilde een eenvoudige manier vinden om te ontspullen.

Na veel vallen en opstaan wist ik hoe ik al die theorie met succes aan mijn vijf voorwaarden kon laten voldoen. Ik had ontdekt hoe ik ondanks het feit dat niet iedere dag de tijd of energie had, mijn huis kon opruimen en opgeruimd kon houden. Eureka!!!

Mijn missie.

In 2015 ben ik een aantal keer geopereerd en het resultaat is fenomenaal. Ik heb nu energie voor 10 en deel met passie mijn kennis en ervaring.

Het is mijn missie geworden anderen te leren, hoe zij heel eenvoudig en met blijvend resultaat hun huis en alles daaromheen weer op orde kunnen krijgen en houden. Hoe gaaf is dat!

Even voorstellen Je weet nu dat ik graag dingen zelf doe en misschien een tikkeltje eigenwijs ben. Om mij nog beter aan jou voor te stellen, deel ik graag nog wat weetjes over mezelf:

• Ik kan heel enthousiast reageren, je kunt me een écht blij ei noemen.
• Ik kan geen moppen vertellen, omdat ik halverwege in de lach schiet en daarmee de ontknoping verklap.
• Ik ben gek op YouTube en luister vaak naar inspirerende sprekers.
• Ik draag het liefst een spijkerbroek.
• Ik praat tegen mijn huisdieren, wees maar niet bang, ik verwacht geen antwoord terug.

Zin in een uitgebreidere kennismaking?
Vraag dan nu een gratis Skypesessie met mij. Zo leren wij elkaar beter kennen en dan kan ik jou alvast waardevolle opruimtips geven.