Skype-Traject: Reken af met jouw rommelmagneten

Eenvoudig en snel jouw huis opgeruimd

Herken je dit?

Je hebt oplossingen bedacht om alles goed te kunnen combineren, je werk, de opvoeding van de kinderen, je huishouden, afspraken met vrienden, familie en de sportschool. Eigenlijk heb je alles wel onder controle.

Maar de warboel aan spullen op bepaalde plekken in huis, die krijg je maar niet onder controle en irriteren je mateloos. De zogenaamde rommelmagneten, die wanordelijke plekken die ondanks iedere opruimpoging steeds maar weer ontstaan. Vaak zijn het deze plekken die jouw huis een rommelig aanzien geven en een aanzuigende werking hebben op nog meer spullen.

Vraag je je ook af….

Hoe fijn het zou zijn als die notoire rommelige plekken op de eethoektafel, het bijzettafeltje in de entree of de kast in je werkkamer tot het verleden zouden behoren.
Of het mogelijk is om die slordige stapels paperassen en spullen, waar je blik steeds maar weer naar toe wordt getrokken, écht uit je huis te verbannen.

Dat is mogelijk!

Dit Skype-traject is het traject waarmee je definitief afscheid kunt nemen van jouw rommelmagneten. Het wegwerken van rommelmagneten is niet het simpelweg opruimen van rommel, want als je dat doet blijf je bezig met opruimen. Leer ik jou stap voor stap binnen één maand, in drie skype gesprekken van maximaal één uur per gesprek en twee huiswerkopdrachten, hoe jij definitief kunt afrekenen met rommelmagneten.

Tijdens de skype sessies krijg je veel waardevolle informatie van mij, te veel om te onthouden. Daarom krijg je van mij, als bonus, een aantal mails met alle praktische tips, zodat je geïnspireerd blijft en het jou aan niks ontbreekt om de rommelmagneten definitief vaarwel te zeggen.

Aan het einde van het traject;

 • Heeft jouw huis tenminste één rommelmagneet minder.
 • Kun jij ieder andere rommelige plek eenvoudig en moeiteloos zelf demagnetiseren.
 • Weet jij hoe je spullen op een logische vaste plek kunt bewaren.
 • Heb je een strategie om nieuwe spullen in je huis een vaste plek te geven.
 • Weet jij hoe je nieuwe rommelmagneten kunt voorkomen.

De investering in dit traject is € 147,00 of twee deelbetalingen van € 75,00.

De voordelen van dit traject zijn:

 • Het is eenvoudig te doen naast je drukke werkzaamheden en actieve leven.
 • Voordat het traject van start gaat, leggen wij samen de drie skype-afspraken vast.
 • Je ontvangt van mij een mail met onze afspraken en wanneer jij de huiswerkopdrachten ontvangt, zodat jij precies weet waar je aan toe bent.
 • De tijdsinvestering is absoluut de moeite waard. Momenteel ben je waarschijnlijk meer tijd kwijt aan het bedwingen van jouw rommelmagneet zonder blijvend resultaat.
 • Tijdens de skype sessies hoef je geen aantekeningen te maken omdat je na afloop alles nog eens rustig na kunt lezen in de duidelijke mails. Zo vaak als je wilt!
 • De systematiek is niet alleen toe te passen op rommelmagneten, maar op iedere plank, kast of kamer die jij efficiënter wilt inrichten.
 • Het resultaat van dit traject is blijvend.

 

Aan het einde van het traject stuur ik altijd een vragenlijstje om feedback van de klant te krijgen. Hieronder de feedback op het Skype traject: reken af met jouw rommelmagneten.

1. Kun jij afrekenen met jouw rommelmagneten na dit traject?
Met dit traject op deze wijze toe te passen kan ik baas worden over mijn rommel. Mits ik kleine stapjes neem. Je aanwijzing om niet meer dan 1x1m te doen per keer werkt bij mij heel goed. Ik heb juist de neiging teveel of te groots te werk gaan. Mijn werkplek is nu elke avond weer leeg en door alle plekken langs te lopen, maakt het dat deze opgeruimde plekken niet opnieuw rommel aantrekken: that’s under control. Nu rustig aan en met regelmaat de andere plekken aanpakken.

2. Hoe vond je de skype sessies?
Leuk, en ik ben blij met je tips en aanwijzingen. Je luistert goed en denkt mee in hoe ik hier mijn organisatie heb. Welke natuurlijk niet altijd even logisch is, pak jij gewoon even een voorbeeld.

3. Was de inhoud van de skype sessies duidelijk?
Jazeker, en goed om het daarna terug te lezen in een mailtje, puntsgewijs.

4. Wat vind je van de duur van de gesprekken?
Prima, je let goed op de tijd.

5. Wat vond je van de mails? Is de opbouw van het traject voor jouw logisch?
De reeks van opvolgingen met de inhoud ter voorbereiding van een komend sessie of een schriftelijk weergave van de tools uit de sessie en de reminder dat er een sessie komt: top gedaan. Je ‘reminder’ voor komende sessies, prettig. Heel goed om na een paar dagen om in een opdracht de reflectie te vragen.

6. Heb je wat aan de inhoud van de mails gehad? Het is voor mij belangrijk om niet belerend over te komen.
Ja, heerlijk feitelijk en opgesomd en wat fijn is dat het snel leest. Nee, ik vind het niet belerend overkomen.

7. Hadden de huiswerkopdrachten toegevoegde waarde?
Ja, het klinkt voor mij bekend en toch is het goed om jezelf kritisch deze vragen te stellen en te beantwoorden. Daar zit het ‘m wel in , dat ik mijzelf onvoldoende deze vragen stel of ze aan de kant schuif en vervolgens geen knoop door hak of besluit neem.
Gevolg is dat het blijft liggen, en de volgende keer ook, en weer. Wanneer ik de vragen gewoon letterlijk voor me zie op papier in een opdracht, effe confrontatie met mezelf.

8. Hoeveel tijd was je kwijt aan de huiswerkopdrachten?
Schrijven is niet veel tijd. Voor het opruimen heb ik mijzelf begrensd met een uur per keer. Sommige plekken kunnen langer duren gezien de hoeveelheid op een kubieke meter. En dan zeg jij dat ik dat nog kleiner kan maken. Ja, dat is even een opfriscursus kleine stappen maken naar je doel. Themaatje van mij op allerlei gebied.
Leerzaam en metaforisch traject, dank je Monique.